I marsboxen hittar vi ekologisk kokosolja med neutral smak från Green Choice.  Kokosoljan har massvis med hälsofördelar och vill Ni fördjupa Er så är det bara att googla. Det finns massvis med matnyttig information.

Green choice Kokosolja som är smak – och luktfri. Passar perfekt till både bakning och matlagning då den tål höga temperaturer. Perfekt när du vill lyfta andra smaker än kokos och använda dig av nyttiga fetter.
kokosolja

Listan med hälsofördelar hos kokosfett eller kokosolja kan göras lång: Viktnedgång, hudvård, förbättrat immunförsvar, förbättrad matsmältning, avkoppling, hårdvård, tandvård, ger starkare skelett och förebygger sjukdomar som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, diabetes och cancer. Alla dessa hälsofördelar kan tillskrivas till fettsyrorna laurinsyra och kaprylsyra som det finns rikligt av i kokosolja, samt dess innehåll av antioxidanter och ämnen med svampdödande och antibakteriella egenskaper.

Kokosfett har tidigare haft ett oförtjänt dåligt rykte på grund av det innehåller mycket mättat fett, det mättade fettet består dock av främst av fettsyror som inte anses vara farliga för hjärtat och lagras inte i kroppen utan förbränns direkt i levern och avgår direkt som energi. Denna process har dessutom en aptithämmande effekt. Studier har visat att de som äter kokosfett får en högre förbränning. Därför menar många forskare att kokosolja kan hjälpa till vid viktnedgång.

Kokosolja i matlagning
Kokosolja tål väldigt höga temperaturer och är därför lämpligt vid stekning. Det kan också användas i till exempel rawfood-bollar, i smoothies, i varma drycker (om du tar kokosoljan som ett kosttillskott), i bakning och att poppa popcorn i.

Kokosolja för hud- och hårvård
Användningsområdet för kokosolja inom hud- och hårvård är tämligen stort, den är en suverän återfuktare och kan användas som hudkräm, under ögonen för att minska svullnader, påsar och rynkor, inpackning för torr hårbotten, läppbalsam, massageolja, glidmedel, sminkborttagning, aftershave eller till att göra en egen deodorant (blandas då med arrowrotspulver och bikarbonat). Se fler tips på Clearlife.se »

Så väljer du kokosolja
Det finns två kvaliteter av kokosolja att köpa hos hälsokostbutiker och i välsorterade matvarubutiker; kallpressad eller virgin kokosolja som har en mild kokossmak, samt kokosolja som blivit upphettad till 100 grader för att smak och lukt ska försvinna. I matlagning föredrar jag den som är smak- och luktfri, medan det i smoothies och rawfood-bollar kan vara gott med kokossmak. Kokosolja har tvärt emot vad man kanske tror en vit och fast form, men blir flytande redan vid 25 graders värme.

Text från Healthaholic