Vad är egentligen kvarg? Kvarg framställs av mjölk. Mjölken syras med mjölksyrabakterier. När mjölken koagulerar kan man separera vasslen, flytande delen, från kvargen, ostmassan. Kvargen har ett högt innehåll av protein, kalcium och fosfat. Dessutom så har kvarg ett väldigt långt kalorinnehåll vilket gör kvarg till ett perfekt mellanmål för dig som tränar eller vill ha ett smart mellanmål.

index_kvarg_2340x800

Naturdiet har nyligen lanserat en kvargsmoohie i två smaker, björnbär/hallon och passionsfrukt. Naturdiets kvarg är helt unik då denna är en måltidsersättning (LCD) vilket betyder att den innehåller alla vitaminer och mineraler man behöver för en måltid. Dessutom är produkterna en kolonialvara vilket betyder att de inte behöver stå kylda så länge de inte är öppnade. Detta gör att Naturdiet kvargsmoothie är perfekt att ta med sig i väskan och ha som ett mellanmål innan eller efter träningen.

Dessa kvargsmoothies är färdigblandade drycker baserade på kvarg som innehåller fruktjuicer för att smaka extra gott. Bara att skaka, dricka och ta i farten!

En kvargsmoothie innehåller 200 kcal per portion och hela 20 g protein.

Det finns många användingsområden men grundtanken är så klart att dricka den som den är men vi delar gärna lite inspo från våra bloggare:

Det går alldeles utmärkt att använda den i smoothies. Se hur vår bloggare ”Glitzan” gjorde här>>  och varför Joakim gillar produkten här>>. Miranda blandar kvargsmoothien i chiapudding>>