BCAA har snabbt blivit populärt bland de som tränar på gym först och främst.  I månadens box får Ni med färdigblandad BCAA i form av en kolsyrad dryck från Njie med Aloe Vera och koffein.

Men vad är egentligen BCAA?

BCAA är en aminosyra och det är inget kroppen bildar själv utan måste tillföras genom kosten eller genom tillskott. De här syrorna är väldigt bidragande till att du faktiskt lever. Många studier visar på flertalet positiva effekter av aminosyror som tillskott, det minska muskelnedbrytningen och ökar stimuleringen för nybildningen av muskelprotein.

Studier har visat att om BCCA intas före och efter utförd träning minskar index för muskelskada och påskyndar återhämtningen.  Vill man maximera muskeltillväxten samt minska muskelnedbrytningen och påskynda återhämtningen är det ett tillskott för dig.

Läs mer här om Ni vill fördjupa Er.