Äntligen har Friggs lanserat ett komplement till deras kära majs- och riskakor – nämligen ett knäcke som både är glutenfritt, gott och som består av härlig blandning av superfrön.

Deras knäcke är tunna och krispiga och de är bakade på bovetemjöl och majsmjöl vilket gör det glutenfritt. Både Chia & Vallmofrö och Sesam & Linfrö innehåller dessutom solrosfrön som adderar ytterligare näringsämnen.

Om superfrön

Chiafrö – Rik på omega-3 och fiber samt innehåller protein. Chiafrön innehåller även mineralerna magnesium, järn, kalium och zink.

Vallmofrö – Har använts i flera tusen år som krydda och innehåller protein och har en mild, nötig smak.

Sesamfrö – Innehåller bland annat fleromättade fetter som omega-6. Innehåller protein samt kalcium och magnesium.

Linfrö – Växer i kapslar på linväxten från vilken fröna skördas efter ett år. Linfrö är rikt på omega-3 och fiber samt innehåller protein och mineraler.

Solrosfrö – Innehåller protein, fleromättat fett och vitamin E. Solrosfrön innehåller även bl.a. folat och järn.

avokadoatalla

Avokado till Alla

Cream cheese
Avokado
Rödlök
Krasse
forostalskaren

För ostälskaren

Saint Agur
Aprikosmarmelad
Bladspenat

jordgubbdeluxe

Jordgubb deluxe

Skär getost och jordgubbar i tunna skivor och lägg på ditt Chia & Vallmofrö knäcke. Strö över lite chiafrön. Voila!

 

Fler tips på friggs.se