gainomax_neg_outline_TEST

Idén till Gainomax Recovery hämtades ursprungligen från sjukvården, där man sedan länge gett nyopererade patienter extra energitillskott i form av kolhydrater och protein. Efter större operationer hamnar kroppen nämligen i ett ”trauma”, som gör att den behöver ett rejält energiintag för att kunna återhämta sig. När man tränar utsätts kroppen för en liknande påfrestning som efter en operation och det krävs då ett snabbt tillskott av bra näringsämnen för att förhindra nedbrytning, vilket samtidigt innebär att effekten av träningen maximeras.

Den tidigaste versionen av Gainomax Recovery lanserades 1990 och var utvecklad av ett danskt specialistföretag inom klinisk nutrition, i samarbete med en gymägare i Mellansverige. Norrmejerier stod endast för tillverkningen, men såg tidigt potentialen i Gainomax. När tillfälle gavs så beslutade företagets styrelse att köpa rättigheterna till varumärket av den danske ägaren. En registrering av varumärket gjordes 1997.

En rikslansering av produkten gjordes 1990 genom ett säljbolag i Västerås. Den första distributionskanalen var träningsanläggningar runtom i landet. Ungefär samtidigt lanserades produkten i Finland och produkten etablerades snabbt på båda marknaderna. Efter 2004 har sortimentet breddats till att passa aktiva människor på olika träningsnivåer, olika smakpreferenser och mål med näringsintaget kring sin träning.

2006 lanserades Gainomax Energy Bar som är ämnad innan och under träning.

2011 lanserades fler bars, Gainomax Protein Bar i tre smaker som tillför protein efter träningen eller som ett proteinrikt mellanmål. Ett bekvämt återhämtningsmål att kunna ha med i träningsväskan.

2012 tillkom Gainomax Long Distance, en återhämtningsdryck på 330 cl som innehåller mer kolhydrater än originalprodukten Gainomax Recovery och även salter ämnade för bättre återhämtning, framför allt till målgruppen uthållighetsidrottare.

2013 lanserades Gainomax Protein Drink, en återhämtningsdryck med mindre kolhydrater, framför allt för de som tränar kortare pass eller med något lägre intensitet eller vill hålla nere kolhydratintaget även i återhämtningsskedet.

2014 v. 15 lanseras Gainomax Energy Bar i tre nya smaker i ny sammansättning och portionsstorlek (60 g) där föregångarna (hallon, vanilj och choklad) utgår ur sortimentet. Dessutom utökas sortimentet av Gainomax Protein Bars med två nya smaker – hallon och mintchoklad.

Gainomax säljs i dag i fem länder: Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland.

www.gainomax.se