boll100

Odén AB har i 20 år tillverkat Luktätaren Yocoair i kampen mot stanken. Vi levererar idag till Clas Ohlsson, Mekonomen, Embo, Goodstep, Anticimex m.fl. och nu har vi utvecklat en ny produkt som eliminerar lukt på kroppen samt minskar din svettning och är absolut doftfri.

Fakta om Na14

I utvecklingen av Na14 har det varit viktigt att ta fram en produkt som är skonsam mot din hud och mot vår miljö samt att den är doftfri. Därför innehåller inte Na14 parfym, alkohol, aluminiumsalter, biocider eller parabener. Na14 innehåller: Aqua, Sodium Bicarbonate, Sodium Sulphate, Sodium Carbonate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.

Vi ville ta fram en produkt som faktiskt tar bort stinkande svettlukt och inte en produkt som försöker dölja med parfym eftersom det då händer att man istället luktar svett och parfym.

Den patentsökta formuleringen har genom tidigare erfarenhet uppvisat att den kan binda olika typer av lukt bl.a. svettlukt. Formuleringen är baserad på en unik kombination av naturligt förekommande oorganiska salter. Dock inga aluminiumsalter.

Formuleringen i Na14 DAB-ON rekommenderas av Astma och Allergi förbundet (Delegationsbeslut nummer 29/15). Innehållet i Na14 Bodyspray är det samma som i Na14 DAB-ON, men Astma och Allergiförbundet rekommenderar aldrig applikationsformen spray.

Målgruppen är personer som vill undvika konventionella deodoranter som innehåller t.ex. aluminiumsalter, biocider och parfymer.

Produkten uppfyller samtliga krav i EU:s kosmetikaförordning 1223/2009. Produktinformationsdokumentet (PI-filen) innehåller:

  • En säkerhetsrapport som består av del A respektive del B utförd och bedömd av Cosmetox AB, Linköping.
  • Hudirritationstest (in vitro) utfört av BSL Bioservice, Germany. Produkten är inte hudirriterande.
  • Belastningstest (=effektivitetstest av konservering) enligt Ph.Eur. metod.
  • Stabilitetstestad och kan märkas med hållbarheten öppen burk 12M.
  • GMP-certifikat från producenten. All produktion sker enligt striktaste standarder och regler för kvalitet, hygien och miljö. Produktionen är certifierade enligt ISO 9001 respektive ISO 13485 (Medicintekniska produkter) och följer den rekommenderade standarden ISO 22716 (GMP för kosmetik). Dessutom sker all beredning och fyllning i renrum.

www.na14.se